Tao=Connection

bild: Josefine Adde Dahl

 

Jag satt på mitt favorit-café när en man i åttioårsåldern frågade om han fick slå sig ned vid mitt bord. Han satte sig ner i en fåtölj en liten stund. Sedan testade han en efter en de tre  andra tomma fåtöljerna vid bordet. Innan han reste sig för att gå och provsitta resten av fåtöljerna på caféet pratade vi en liten stund. Han berättade att han hade arbetat som möbeltapetserare under hela sitt yrkesliv. Han var intresserad av i vilken kondition de gamla loppis-fåtöljerna på caféet var. Hur var fjädringen och stoppningen? Fanns det någon som tog hand om dom eller hade de behövt få sig en upprustning?

Jag tittade på honom när han gick runt inne på caféet, hur han kommunicerade med omgivningen genom att provsitta gamla soffor och fåtöljer. Jag tänkte att vart den här mannen än går så kan han säkert känna sig trygg så länge det finns en fåtölj i närheten som han kan provsitta.

För mig illustrerar det här feng shui-begreppet Tao. Tao handlar om hur du knyter an till omgivningen och hur connectad du känner dig till den. Tao är det som får dig att känna dig hemma och det är djupt personligt. Tao är det som ger mening. Tao är relationen mellan dig och din omgivning.

Tao är det det som gör att du trivs på en plats på ett djupare plan. Ett sätt att förstärka Tao i ditt hem är genom att ta in mer av det du älskar. Samtidigt som du rensar ut det som inte känns rätt. För att kunna skapa ett hem med starkt Tao behöver du lyssna på dig själv och din intuition.

Finns dina saker i ditt hem av en anledning? Använder du dem? Älskar du dem? Är ditt hem anpassat för dig och dina behov?

Den viktigaste ingrediensen i ett hem med bra energi är Tao. Connection.

Spara

Spara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *