Förvaring

 

 

bild: Josefine Adde Dahl

Jag älskar förvaring! Det är så skönt att slippa se sina saker hela tiden. Den ideala lösningen är när förvaringssystemen finns inbyggda i arkitekturen som i Arts- and Crafts-arkitekten Bernard Maybecks smarta och tjusiga lösning ovan.

I Feng Shui symboliserar tomma ytor att det finns rum för nya saker och händelser att komma till dig. Men tänk dig, om allt du har är en liten sko-kartong finns inte mycket utrymme för någonting överhuvudtaget att komma till dig.

Jag hade ett Zen-buddistiskt ideal förut och rensade ut i all oändlighet. Jag tänkte att saker är onda, typ. Jag rensade ut tills jag nästan inte hade någonting kvar. Och ändå, det kändes som att mina grejer var överallt, alltid. Det gjorde mig jättestressad och irriterad.

Det tog ett tag innan jag förstod att anledningen till detta var att jag hade en enda bokhylla plus en garderob där jag förvarade praktiskt taget allt jag hade inklusive kläder, böcker, målarsaker mm. Det var helt omöjligt att få plats med mina saker!

Jag har sett andra som har problem med att hålla ordning och de tror att det beror på att de har för mycket grejer. När en lika stor del av problemet är att de saknar bra förvaring. Okej, nu är det förstås så att många har massor av saker som de skulle må bra av att göra sig av med. Men det kan vara värt att ställa sig frågan: har jag plats att förvara det jag har (och vill ha kvar) eller behöver jag uppdatera mina förvaringssystem?

Om du ska investera i något nytt, tänk efter före om du har plats för det. Behöver du frigöra plats genom att göra dig av med något du redan har eller uppgradera ditt befintliga förvarings-system? Låt inte din nya saker stå på golvet och damma. Välkomna dem istället genom att ge dem en bra plats i ditt hem!

2 reaktioner till “Förvaring”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *