Material som stärker ditt energifält

bild: Josefine Adde Dahl

 

Enligt David R. Hawkins, författare till böcker som Letting Go och Power vs. Force, har allt vi stöter på antingen en positiv eller negativ inverkan på vårt energifält. Detta gäller både synliga och icke-synliga företeelser. Alltså både tankar, känslor och material. Han testar energifältet genom kinesiologi och muskel-tester (läs mer om det här: http://www.kinesiologi.se/kinesiologi_och_kinesiolog.asp). Till de materiella substanser som har en försvagande inverkan på oss hör sådant som artificiella sötningsmedel, syntetisk mat och syntetiska tyger.

När jag läste om det här kände jag att det bekräftade det jag redan upplever. Har länge dragits till naturmaterial som till exempel trä, sten, siden, ull med flera. Min uppfattning när det gäller naturfiber är att de är mycket skönare än vissa syntetiska tyger, att tyget ser fräscht ut längre och att det inte drar åt sig dåliga lukter bland annat. Det ger kort sagt en bättre känsla.

Ur ett feng shui-perspektiv förstärker alla typer av naturmaterial Tao, vilket ökar trivseln. En annan sak jag tycker om med naturmaterial är att de förstärker kontakten med moder jord. Det är så fantastiskt att se något och förstå att det kommer ifrån naturen. Att det har vuxit och är levande.

Det är såklart omöjligt att styra över alla material vi stöter på i vardagen och om det är någonting som kommer att försvaga vårt energifält mer än de syntetiska materialen själva, så är det att gå runt och vara rädd för dem. Det som vi däremot kan styra över, är vilka material vi väljer att ha i hemmet!

Förutom kläderna vi har på oss kommer vi i kontakt med tyger och olika textilfibrer i vår inredning: gardiner, möbler, mattor, och sängkläder bland annat. Förutom bomull, som inte är ekologiskt hållbart att framställa, så finns det fantastiska alternativ så som linne, siden, ull, hampa och bambu som är mer miljövänliga. Bambu har siden-liknande egenskaper och hampa är mer som lin. Kan starkt rekommendera bambu om du gillar känslan av siden! Det går att hitta allting ifrån mattor och gardiner till madrasser och soffor i helt igenom naturfiber 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *