Så får du energi till att rensa i röran -utan att fastna på vägen

bild: Josefine Adde Dahl

 

På sista tiden har jag träffat flera personer som har påbörjat processen att rensa i röran, men som har kört fast på vägen. Därför tänkte jag dela med mig av några tips på hur du kan göra det lite lättare för dig själv när du går igenom processen! Att rensa ut är i de flesta fall inget man gör över en natt. Så det viktigaste är inte att nå perfektion på en gång utan att fortsätta i rätt riktning genom att fortsätta rensa ut, lite i taget.

Känner du igen dig?:
*Du vill rensa ut men det känns tungt och du fastnar om och om igen.
*Att rensa ut kan förknippas med någonting jobbigt och negativt och du skjuter upp det gång på gång.
*Du börjar rensa och kommer halvvägs igenom röran innan du känner dig totalt överväldigad och kör fast.

Det finns många tips och rekommendationer på vilket det bästa sättet att rensa ut är. Vilken metod du än väljer så är något som fungerar för mig, som gör det lättare att rensa ut, att höja energin omkring mig innan jag börjar rensa. Det gör att känslan i rummet blir lättare och att rensa ut börjar förknippas med något positivt.

Såhär kan du göra för att höja energin/ skapa en bra känsla:

*Öppna ett fönster och släpp in frisk luft. Skapa gärna korsdrag om du kan för att riktigt rensa luften.

*Sätt på musik. Exempelvis klassiskt, jazz eller ambient. För mig funkar det bäst med något lugnt som kan ligga i bakgrunden men välj det som passar för dig!

*Tänd levande ljus för att skapa stämning och motivation (eld=energi).

* Använd upplyftande eteriska oljor eller rökelse om du gillar det, för att symboliskt rena luften.

*Gör en kopp te innan du sätter igång.

När du väl börjar: sätt en klocka och rensa 15-30 minuter åt gången för att undvika att bli överväldigad. Om du kör fast, ta en kort promenad för att flytta fokus en stund.

Genom att göra utrensningen till en liten ritual kan du göra så att det känns lättare att ta itu med. Och kom ihåg att det är någonting du gör för dig själv och att du genom att rensa ut skapar plats för nya möjligheter 🙂

 

 

Spara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *